Великобритания ще изпрати още оръжия в Украйна, за да се опита да осуети

...
Великобритания ще изпрати още оръжия в Украйна, за да се опита да осуети
Коментари Харесай

Великобритания обяви: Изпращаме още оръжия на Украйна

Великобритания ще изпрати още оръжия в Украйна, с цел да се опита да осуети съветска инвазия, каза министърът на отбраната Бен Уолъс.

Обединеното кралство към този момент изпрати 2000 пускови установки с противотанкови ракети.

Изявлението идва, откакто стана ясно, че Русия е събрала почти 127 000 бойци на границата с Украйна дружно с танкове и други оръжия.

Министерството на защитата на Украйна удостоверява, че към този момент е получило пратка „ леки противотанкови оръжия “, предоставени от Обединеното кралство.

В извънредно изявление Уолъс сподели: „ Ще изпратим повече отбранителни оръжия в Украйна. Не изключвам нищо в решителността си да помогнем на Украйна да си обезпечи самоотбрана. Обединеното кралство е решено да застане до Украйна, нейният суверенитет и нашите взаимни ползи. Ние им оказваме помощ да изградят защитителен потенциал към този момент осем години и взехме решение да засилим тази помощ в светлината на съветската експанзия. Великобритания стои до своите съдружници.

Русия нощес упрекна Обединеното кралство, че подклажда напрежението в района с разполагането на оръжия. Посолството на Москва в Лондон туитва: „ Крайно ясно е, че доставката на смъртоносни оръжия от Обединеното кралство за Украйна единствено ще подхрани рецесията и ще усили напрежението “.

Вчера Украйна изиска стопански наказания против Русия преди всяка инвазия, а не по-късно. Министърът на защитата Алексей Резников настоя, че желае да се предприемат действия против режима на съветския водач Владимир Путин, с цел да се избегне " доста кръв " в страната.

Той сподели пред Hardtalk на BBC: „ Нашите сътрудници могат да създадат повече – като наказания преди нашествието, а не по-късно. Нека покажем на Кремъл, че разбирате опасността и по какъв начин нашествието може да бъде доста скъпа за тях.

Междувременно държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, който е отлетял за Киев за спешни диалози с украински публични лица, предизвести, че Русия може да нападна „ за много малко време “.

Възможността Англия да изпрати повече оръжия ще бъде приветствана от украинското държавно управление, което дефинира доставката тази седмица като „ нужна първа стъпка “.

По-нататъшни доставки от Обединеното кралство може да убедят други западни държавни управления да засилят помощта си за Украйна.

Съединени американски щати към този момент изпратиха ракети и тежко въоръжени патрулни лодки, до момента в който Турция продаде на Украйна дронове, оборудвани с управляеми ракети. Швеция обезпечава здравно образование на украинските войски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР